Tervetuloa Mustion Linnan Kulinaariseen Akatemiaan!
Yhdessä kokkaaminen tai juomiin tutustuminen ammattilaisten opastuksella on aina elämys.
Tunnelmallisessa ja toimivassa opetuskeittiössämme syntyvät herkut, jotka on suunniteltu toteutettavaksi myös kotona.
Räätälöimme kurssit aina asiakkaan toiveiden mukaisesti.
Viini ja ruoka
Akatemiamme suosituin kurssi. Mielenkiintoinen neljän ruokalajin ja useamman viinin maistelumenu
Yhdessä keittiömestarimme kanssa valmistamme ylellisen ja mielenkiintoisen neljän ruokalajin illallisen ja
maistelemme erilaisia viinivaihtoehtoja ruokien kanssa.
Esimerkkimenu:
Maa-artisokkakeittoa ja maa-artisokkasipsejä
Savustettua siikaa Snappertunasta, kurkkua ja munakokkelia
Wallenbergin pihvi Inkoolaisesta peurasta, perunapyrettä ja puolukkaa
Tyrniä, valkosuklaata ja mantelikakkua
185 €/hlö + viinipaketti 69 € / 89 €/hlö
Juomapaketteihin sisältyy ruokalajeihin valikoidut viinit ja muut juomat sekä sommelierimme opastus.
Kokkauskurssin hintaan sisältyy opetus Kulinaarisessa Akatemiassa, tilavuokra, reseptivihko sekä laina-essu.
Keittiömestarin lisäksi kurssilla on mukana assistentti, joka osaltaan myös opastaa kurssilaisia.
Opetus on tilattavissa etukäteen englannin ja ruotsin kielellä.
Minimilaskutusmäärä on kahdeksan henkilöä. Kursseille otetaan enintään 20 henkilöä kerrallaan, kurssista riippuen.
Kurssin kesto 3 – 4,5 tuntia, riippuen kurssista ja ryhmän koosta.
Kauden riistaa (1.10-31.1.)
Yhdessä keittiömestarimme kanssa valmistamme ylellisen neljän ruokalajin riista-aterian kauden tuotteista.
Kurssilla käymme läpi myös erilaisten viinien soveltuvuutta riistaruokien kanssa.
195 €/hlö + viinipaketti alk. 69 €/hlö.
Esimerkkimenu:
Tattiravioli ja sieniconsommé
Peuratartar Inkoolaisesta peurasta ja piparjuurta
Paahdettua sorsanrintaa, haudutettua punakaalia ja kermaista lintukastiketta
Omenaa ja puolukkaa
Villivihannekset (16.5-19.6)
Tutustumme ja poimimme villivihanneksia Linnanpuiston alueelta. Valmistamme yhdessä maistuvan menun tuoreista yrteistä ja vihanneksista.
200 €/hlö + viinipaketti kurssille alkaen 54 €/hlö
Esimerkkimenu:
Vuohenputkea ja vuohenjuustoa
Ketunleipää ja Snappertunan kuhaa
Maitohorsmaa ja voita
Nokkosta ja karitsaa
Mustaherukanlehteä ja sitruunaa
Piparminttua ja valkosuklaata
Äijät keittiössä- kurssi
Kurssilla valmistamme tuhdin kolmen ruokalajin menun, jonka nautimme yhdessä paikallisten pienpanimoiden tuotteiden kanssa.
189 €/hlö + juomapaketti alkaen 49 € /hlö
Esimerkkimenu:
Itsetehtyä riistamakkaraa, sinappia ja hapankaalia
Härän ulkofileetä, papuja ja bearnaisekastiketta
Kotimaisia pientilajuustoja
Omenakeikauskakkua
Ladyt keittiössä- kurssi
Upea neljän ruokalajin gourmet-illallinen kuohuviineineen.
189 €/hlö + juomapaketti alk 55 €/hlö
Esimerkkimenu:
Cocktailpalavalikoima
Kukkakaalikeittoa ja siianmätitoast
Kuhaa Snappertunasta, kampasimpukkaa ja äyriäisrisottoa
Valkosuklaata ja vadelmasorbettia
Partytime
Kurssilla käymme läpi yhdessä hovimestarimme ja keittiömestarimme kanssa juhlien järjestämistä kotona, kattamista ja lautasliinojen taittelua, pöytäkoristeita, istumajärjestystä sekä juhlajuomia
Valmistamme yhdessä neljän ruokalajin juhlaillallisen joka soveltuu valmistettavaksi myös kotona.
Räätälöimme kurssin asiakkaidemme toiveiden mukaan.
185 €/hlö + juomapaketti alkaen 68 €/hlö
Esimerkkimenu:
Pieniä alkupaloja vadilta
Mukulasellerikeittoa
Paahdettua hanhenrintaa, omenakastiketta ja hasselbackan perunaa
Pavlova
Kokkauskursseihin sisältyy:
opetus hyvin varustellussa opetuskeittiössä
raaka-aineet
tilavuokra
esiliina lainaksi
reseptivihko
Juomapaketteihin sisältyy ruokalajeihin valikoidut viinit ja muut juomat sekä sommelierimme opastus.
Kurssit voidaan valita valmiista kurssitarjonnastamme tai räätälöidä ryhmänne toiveiden mukaan.
Minimilaskutusmäärä on kahdeksan henkilöä. Kursseille otetaan enintään 20 henkilöä kerrallaan, kurssista riippuen.
Keittiömestarin lisäksi kurssilla on mukana assistentti, joka osaltaan myös opastaa kurssilaisia.
Kurssin kesto 3 – 4,5 tuntia, riippuen kurssista ja ryhmän koosta.
Kulinaarisen kurssien kieli on suomi.