SVARTÅ SLOTT OMRÅDESKARTA ->

 

RESTAURANG SLOTTSKROGEN 

Försäkra dig plats i restaurangen genom att göra bordsreservation på förhand

I restaurangen finns ett begränsat antal platser och restaurangen är efterfrågad. Vi kan tyvärr inte betjäna gäster utan bordsreservation, om restaurangen är fullbelagd. Slottskrogen är Svartås enda restaurang, närmaste restauanger finns i Karis och i Lojo, ca 15 - 20 km från Svartå.

Restaurang Slottskrogens öppet tider -

Vi ber er meddela eventuella special dieter och önskemål på förhand. För specialdieter beställda på plats debitera vi 15 €/person.

 

RECEPTIONEN OCH HOTELLET

Receptionen är belägen i restaurangbyggnaden vid ån.
Hotellrummen finns i Edelfelt, Storstugan, Lillstugan, Spånhuset samt Merlins torn. Den gula huvudbyggnaden, Slottet, fungerar endast som museum.
Det finns ingen hiss i byggnaderna, därför är det viktigt att meddela oss om eventuella rörelse förhinder på förhand så Ni får ett passande rum.

 

IN- OCH UTCHECKNING

 • Incheckning från kl. 16:00.
  • Tidigare incheckning + 50 € / timme  (kontrollera tillgänglighet hos försäljningstjänsten) 
 • Utcheckning senast kl. 11:30.
  • Senare utcheckning + 20 € / timme ( (kontrollera tillgänglighet vid receptionen) 
 • Vi ber er meddela om eventuell sen ankomst.
 • Vår reception har inte nattjour.
  • Vår personal är på plats under restaurangens öppettider.
  • Om ni tappar rumsnyckeln eller nyckeln inte fungerar då receptionen är stängd, ber vi er kontakta Avarn Security, tfn: +358 20 428 2000.
 • I nödfall, kontakta alltid nödcentralen 112 (se byggnadernas adresser nedan).

FRUKOST

Frukosten serveras i restaurang Slottskrogen:
Måndag- Fredag 07:30- 10:00
Lördag- Söndag 08:00-10:00

ANKOMST OCH PARKERING

Körning in i parken är endast tillåten för personal, leverantörer och gäster med funktionsnedsättning.
Det finns omarkerade handikapparkeringar framför receptionen/restaurangen. Personer med funktionsnedsättning får parkera på dessa platser under tiden för incheckning/besök i restaurangen.
Personalens parkeringsplatser finns bredvid restaurangbyggnaden, och det är inte tillåtet för andra att parkera där.

Närmaste parkeringsplats till följande byggnader finns när du svänger från Hållsnäsvägen till Svartå Slotts parkområde, bredvid huvudbyggnadens vita flygel, Hållsnäsvägen 89:

 • Herrgårdsmuseet
 • Restaurang Slottskrogen, Paviljongen och reception
 • Hotell Edelfelt
 • Strandbastun
 • Sommarteatern
 • Mötes- och festlokalen stallet

 

Närmaste parkeringsplats för följande byggnader är på adressen Örtvägen 57:

 • Storstugan
 • Lill stugan
 • Spånhuset
 • Orangeriet vinterträdgården
 • Magasinet
 • Merlins Torn

 

Svartå Bruksgatan 26

 • Stenvilla Apartments

Parkering framför sommarteatern är inte tillåten. Räddningsvägar måste alltid hållas fria.
Svartå Slott eller räddningstjänsten ersätter inte skador som uppstår på fordon parkerade på räddningsvägen.

WIFI

Det finns fri WIFI i restaurangen och i mötesutrymmen.
Välj 'guest', lösenord: MustionLinna

 

OMRÅDESKARTA

Karta på området hittar ni under 'street map' kartan.

 

RESANDEANMÄLAN

Utöver bokarens kontaktuppgifter, samlar vi in postadress och personnummer av alla övernattande gäster
Om ni vill meddela oss uppgifterna på förhand, underlättar det incheckningsprocessen.

 

BON VIVANT

Mera information om våra omfattande Bon Vivant upplevelser och upgrade möjligheter finns här->
Från vår vinlista kan man på förhand beställa dryck till rummet:Till vinlistan->

För beställningar gjorda på förhand uppbär vi ingen serviceavgift, för beställningar gjorda på plats är serviceavgiften 25€.

 

BASTU

Vårt hotell har tre mysiga bastun, en Strandbastu och två bastun i Orangeriet vinterträdgården.
Bastuna kan bokas för privat bruk från morgon till kväll. Det finns möjlighet att simma i Svartå å. Simning och bastubad sker på egen risk. Mer information om basturna.

 

RODDBÅTAR OCH JOPON

Tre jopon (cyklar)  och två roddbåtar står till våra gästers förfogande för uthyrning från 1.5-1.9. Det är möjligt att göra en förhandsbokning. Används på egen risk.

 

HOBBYRUM

I Magasinets valv hittar ni ett hobbyrum där man kan spela biljard och andra sällskapsspel. Magasinets valv är öppet under sommarsäsongen.

 

SVARTÅ SLOTTS PARK

Herrgården omges av en stor och lummig park i engelsk stil som är tillgänglig för alla gäster. Fråga efter kartor i receptionen.
Läs mera om parken här->


SE OCH UPPLEV – REKOMMENDATIONER I NÄROMRÅDET

KORPUDDEN

Korpudden är ett rekreationsområde ca km 4 från Svartå Slott invid Lojosjön, här finns naturstig och grillplatser.

UG BREWERY KONESTALLET

På Svartå Bruksgata, cirka 500 meter från Svartå Slott, ligger United Gypsies Brewery, där man kan smaka på mikrobryggeriets produkter samt köpa med sig produkter från ett mångsidigt urval. Bryggeriet har öppet sporadiskt, oftare under säsong, och du kan kontrollera de exakta öppettiderna i vår reception.

SVARTÅ KYRKA

Svartå kyrka ligger precis intill Slottet och är i bruk året om. Kyrkan invigdes år 1761 och rymmer 150–200 personer. Det är möjligt att besöka kyrkan vid särskilt angivna tider. Mer information om Svartå kyrkan fås av  församlingsmästare Marja-Sisko Maristo, tfn 044-300 2343

FISKARS, BILLNÄS, EKENÄS OCH LOJO

Det är ungefär 20 km till Fiskars och Billnäs bruk samt till Lojo, och resan tar mindre än en halvtimme med bil. Till Ekenäs är körsträckan ungefär en halv timme med bil.

FISKARS BRUK

RASEBORGS SLOTTSRUINER

BILLNÄS GÅRD

BILLNÄS BRUK

EKENÄS GAMLA STAN OCH CHAPPE

EKENÄS SKÄRGÅRD

TYTYRI UPPLEVELSEGRUVA

VISIT LOHJA

TAXIBÅT FRÅN LOJO TILL SVARTÅ


 

MUSEUM OCH GUIDNING

Svartå Slotts gula huvudbyggnad, Slottet, är en av Finlands värdefullaste herrgårdar och skyddas av Museiverket. Bekanta dig med Svartå Slotts fascinerande historia och spännande berättelser om dess innevånare på en guidad rundvandring.
Mera info ->

RUNDTURENS PERSONANTAL
På allmänna guidningar tar vi emot högst 50 personer.

GUIDEN TAR EMOT GÄSTERNA FRAMFÖR SLOTTET
Slottets entrédörr är låst och öppnas då rundturen börjar av guiden. Vi ber alla gäster anlända i tid till guidningen och uppvisa kvitto på betalning.

VID FÖRSENING
Vid försening ber vi er meddela oss i mån av möjlighet. Dörren till Slottet stängs när rundvandringen börjar. Vid försening, efter att dörren stängts, vänligen be om hjälp från hotellets reception. Receptionen finns i samma byggnad som Restaurang Slottskrogen, mittemot Muséet bredvid konferensutrymmet Stallet. Svartå Slotts områdeskarta (under Street Map):

VID REGN
Om det regnar finns det skäl att uppmärksamma att det inte finns något regnskydd utanför Slottet. I receptionen finns det paraplyer till salu. Man kan tyvärr inte vänta i restaurangen, om restaurangen är fullbokad. Även restaurangens entré och receptionens utrymmen är begränsade. På restaurangens andra våning finns WC utrymmen och ett kabinett, var man kan vänta om utrymmet är ledigt.

PRIVATA SLOTTSTURER
Det är också möjligt att boka privata turer om de allmänna guidningarna inte känns passande. Fråga om erbjudanden av vår försäljning.

ANSVAR OCH TILLGÄNGLIGHET
Svartå Slott står under Museiverkets övervakning. I byggnaden finns kamera övrvakning. Som gäst i muséet ansvarar man själv för eventuella skador som man orsakar på egendomen. Gästerna är ersättningsskyldiga till företaget Oy Svartå Gård Ab för de skador de orsakat i museet. Gruppens bokare är ansvarig för skador som orsakats av övriga deltagare i gruppen. Barn bör ha sällskap av en vuxen och vistas på den vuxnas ansvar.

Det är viktigt att meddela om rörelsehinder på förhand så vi kan tillhandahålla hjälpmedel och planera guidningen enligt gruppens förutsättningar. Guidningen omfattar två våningar i Slottet. Endast trappa upp till andra våningen, det finns ingen hiss. Även framför Slottet finns en trappa till vilken det finns en ramp tillgänglig enligt förhandsbokning. Guidningen kan vid behov koncentreras till första våningen till största delen. Vi ber er reservera rullstolsplatser och möjliga assistent platser på förhand via vår säljtjänst. Kontaktuppgifter


FEEDBACK

All feedback är viktig för oss, den hjälper oss att förstå vad våra gäster uppskattar och vilka områden vi kan förbättra. Vi hoppas att ni meddelar oss omedelbart under er vistelse om något inte motsvarar era förväntningar. Vi tar också gärna emot konstruktiv feedback, utvecklingsförslag och idéer via e-post efter ert besök. Vi lottar regelbundet ut presentkort till Svartå Slott bland alla som lämnat feedback.

HÅLLBAR UTVECKLING

Vi deltar i Visit Finlands program för hållbar utveckling, Sustainable Travel Finland. Vi strävar ständigt efter att utveckla vår verksamhet i en mer hållbar riktning så långt resurserna tillåter. Vi uppmuntrar våra gäster att hjälpa oss på vägen mot hållbar utveckling genom att ge feedback, förslag och idéer för att främja utvecklingen av hållbara verksamheter.

LEVERANS- OCH AVBOKNINGSVILLKOR

Vi följer branschens allmänna avtalsvillkor. Bokningarna är inte paketresor eller kombinerade researrangemang. Svartå Slotts allmänna leverans- och avbokningsvillkor finns här.

BOKNINGSVILLKOR FÖR BORD

Er bokade tid för bordet är 2 timmar, om inget annat har bekräftats. Menyerna uppdateras på vår hemsida.
Eventuell försening ska meddelas via telefon, tel. +358 44 047 0781. Om ert sällskap inte har anlänt 15 minuter efter bokad tid och ingen försening har meddelats, kommer er bordsbokning att avbokas och debiteras er i efterhand.

Kom ihåg att meddela oss om eventuella ändringar i er bokning för att undvika avbokningsavgifter. Alla obokade reservationer debiteras. Avgiften är menyns pris, minst 39 € / vuxen. Barn -50 %. Alla ändringar och avbokningar måste göras skriftligen:Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Avbokningar samma dag måste även göras via telefon, tel. +358 44 047 0781

 

HERRGÅRDEN OCH OMRÅDET UPPRÄTTHÅLLS GENOM FÖRETAGSVERKSAMHET

Magnus Linder köpte tillbaka sitt barndomshem 1985. Svartå Slott är i familjen Linders privata ägo. Efter Magnus Linders frånfälle ägs huvudbyggnaden av Stiftelsen för bevarande av Svartå Slott.
Ägarna lyfter ingen vinst. Målet är att bevara det historiskt värdefulla området för kommande generationer enligt Magnus Linders önskemål.
All vinst används till att upprätthålla, restaurera samt utveckla området och byggnaderna.
Stort tack till alla våra gäster! När ni besöker Svartå Slott och använder våra tjänster understöder ni vår verksamhet och deltar därigenom i att bevara ett kulturhistorisk arv för kommande generationer.