2017 isotupa summer ver1

 

Viktiga uppgifter om bokningen

 

RESTAURANG SLOTTSKROGEN – FÖRSÄKRA DIG OM DIN PLATS I RESTAURANGEN GENOM ATT GÖRA BORDSRESERVATION PÅ FÖRHAND

I restaurangen finns ett begränsat antal platser och restaurangen är efterfrågad. Vi kan tyvärr inte betjäna gäster utan bordsreservation, om restaurangen är fullbelagd. Slottskrogen är Svartås enda restaurang, närmaste restaurnager finns i Karis och i Lojo, ca 15 - 20 km från Svartå.

Restaurang Slottskrogens öppet tider ->

Vi ber er meddela eventuella special dieter och önskemål på förhand. För specialdieter beställda på plats debitera vi 15€/person.

 

RECEPTIONEN OCH HOTELLET

Receptionen är belägen i restaurangbyggnaden vid ån.

Hotellrummen finns i Edelfelt, Storstugan, Lillstugan, Spånhuset samt Merlins torn. Den gula huvudbyggnaden, Slottet, fungerar endast som museum.

Det finns ingen hiss i byggnaderna, därför är det viktigt att meddela oss om eventuella rörelse förhinder på förhand så Ni får ett passande rum.

 

IN- OCH UTCHECKNING

Check-in kl. 16:00 - 21:00.

Check-out kl. 11.30

Vänligen meddela oss på förhand om Ni anländer utanför Check-in tiden.

 

RESANDEANMÄLAN

Utöver bokarens kontaktuppgifter, samlar vi in postadress och personnummer av alla övernattande gäster. Om ni vill meddela oss uppgifterna på förhand, underlättar det incheckningsprocessen.

 

UPGRADE

Från vår vinlista kan man på förhand beställa dryck till rummet:

Till vinlistan->

För beställningar gjorda på förhand uppbär vi ingen serviceavgift, för beställningar gjorda på plats är serviceavgiften 25€.

 

BON VIVANT

Mera information om våra omfattande Bon Vivant upplevelser och upgrade möjligheter finns här->

 

MUSEUM OCH GUIDNING

Svartå Slotts gula huvudbyggnad, Slottet, är en av Finlands värdefullaste herrgårdar och skyddas av Museiverket. Bekanta dig med Svartå Slotts fascinerande historia och spännande berättelser om dess innevånare på en guidad rundvandring.

Mera info ->

 

RUNDTURENS PERSONANTAL

På allmänna guidningar tar vi emot högst 50 personer.

 

GUIDEN TAR EMOT GÄSTERNA FRAMFÖR SLOTTET

Slottets entrédörr är låst och öppnas då rundturen börjar av guiden. Vi ber alla gäster anlända i tid till guidningen och uppvisa kvitto på betalning.

 

VID FÖRSENING

Vid försening ber vi er meddela oss i mån av möjlighet. Dörren till Slottet stängs när rundvandringen börjar. Vid försening, efter att dörren stängts, vänligen be om hjälp från hotellets reception. Receptionen finns i samma byggnad som Restaurang Slottskrogen, mittemot Muséet bredvid konferensutrymmet Stallet. Svartå Slotts områdeskarta (under Street Map):
https://www.mustionlinna.fi/sv/information/karta

 

VID REGN

Om det regnar finns det skäl att uppmärksamma att det inte finns något regnskydd utanför Slottet. I receptionen finns det paraplyer till salu. Man kan tyvärr inte vänta i restaurangen, om restaurangen är fullbokad. Även restaurangens entré och receptionens utrymmen är begränsade. På restaurangens andra våning finns WC utrymmen och ett kabinett, var man kan vänta om utrymmet är ledigt.

 

PRIVATA SLOTTSTURER

Det är också möjligt att boka privata turer om de allmänna guidningarna inte känns passande. Fråga om erbjudanden av vår försäljning.

 

ANSVAR OCH TILLGÄNGLIGHET

Svartå Slott står under Museiverkets övervakning. I byggnaden finns kamera övrvakning. Som gäst i muséet ansvarar man själv för eventuella skador som man orsakar på egendomen. Gästerna är ersättningsskyldiga till företaget Oy Svartå Gård Ab för de skador de orsakat i museet. Gruppens bokare är ansvarig för skador som orsakats av övriga deltagare i gruppen.

Barn bör ha sällskap av en vuxen och vistas på den vuxnas ansvar.

Det är viktigt att meddela om rörelsehinder på förhand så vi kan tillhandahålla hjälpmedel och planera guidningen enligt gruppens förutsättningar. Guidningen omfattar två våningar i Slottet. Endast trappa upp till andra våningen, det finns ingen hiss. Även framför Slottet finns en trappa till vilken det finns en ramp tillgänglig enligt förhandsbokning. Guidningen kan vid behov koncentreras till första våningen till största delen. Vi ber er reservera rullstolsplatser och möjliga assistent platser på förhand via vår försäljning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller +35819362

 

SVARTÅ SLOTTS PARK

Herrgården omges av en stor och lummig park i engelsk stil som är tillgänglig för alla gäster. Fråga efter kartor i receptionen.

Läs mera om parken här->

 

BASTU

Det finns tre bastun att hyra för privat bruk.

Läs om bastun här->

 

KORPUDDEN

Korpudden är ett rekreationsområde ca km 4 från Svartå Slott invid Lojosjön, här finns naturstig och grillplatser. Picknickkorgar finns att beställa på förhand från vår reception.

https://uuvi.fi/sv/omrade/korpudden/

 

HERRGÅRDEN OCH OMRÅDET UPPRÄTTHÅLLS GENOM FÖRETAGSVERKSAMHET

Magnus Linder köpte tillbaka sitt barndomshem 1985. Svartå Slott är i familjen Linders privata ägo. Efter Magnus Linders frånfälle ägs huvudbyggnaden av Stiftelsen för bevarande av Svartå Slott.

Ägarna lyfter ingen vinst. Målet är att bevara det historiskt värdefulla området för kommande generationer enligt Magnus Linders önskemål.

All vinst används till att upprätthålla, restaurera samt utveckla området och byggnaderna.

Stort tack till alla våra gäster! När ni besöker Svartå Slott och använder våra tjänster understöder ni vår verksamhet och deltar därigenom i att bevara ett kulturhistorisk arv för kommande generationer.