Ravintola Linnankrouvi, Mustion Linna, lähiruokaa, kamariherran kalaasit

Hjalmar Linders festmiddag på Svartå Slott 17 november 1904

Herkullinen monen ruokalajin menu perustuu 1904 Mustion Linnassa nautittuun illalliseen, jonka menukortti yllättäen löytyi Mustion Linnan vintiltä. Se video om Kammarherrens kalas >>

Förflytta dig och dina gäster till herrgårdsromantiken under början av 1900-talet! Hjalmar Linder, slottsherren på Svartå Slott, var Finlands rikaste man, en av världens mest kända finländare och en stor gourmet. Från såväl St Petersburg som Paris levererades mat till slottsköket.

Vi dukar upp en fantastisk festmiddag från början av förra århundradet i den stämningsfulla Slottskrogen. Den läckra menyn med flera rätter har skapats utgående från en middag som åtnjöts på Svartå Slott 1904. Menykortet hittades överraskande på slottsvinden. Menyn avnjuts naturligtvis enligt det långa formuläret med magnifika viner. Också vår personal klär sig tidsenligt.

I priset ingår en guidad rundtur i Svartå Slott.

 

Kammarherrens kalas med Hjalmar Linder och Carl Gustav Mannerheim!

En unik möjlighet att avnjuta en middag i sällskap av två herrar, som
starkt påverkat och förändrat Finlands historia!
Sällan, om någonsin, har någon haft möjlighet att vara en fluga i
taket under ett sådant här möte, för att inte ens tala om att vara
gäst på Kammarherrens kalas.

Glans och stämning fattas inte denna middag.

Marsalk Mannerheim kan även påträffas på den guidade slottsturen innan
middagen, där han minner sig tillbaka. Vår guide tar oss till Hjalmar
Linders tid och stämning.

Hjalmar Linder spelas av Tommy Haakana, Carl Gustav Mannerheim av Dan
Idman. Båda skådespelarna fick mycket bra feedback för sinarollprestationer sommaren 2018 i "Viimeinen Patruuna" på Svartå slotts sommarteater.
Pjäsen är skriven av Jan Lindroos och för regi och översättning svarar
Marko Kokko.

Bokningar och förfrågningar: +358(0)19 36231 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Pris: 89 €/person

Meny 17 november 1904

Ett urval av hors-d'œuvres

Buljong på oxsvans med tryffel

Kräftstjärtar och majonnäsdressing

Rostat gåsbröst med äpple

Ångkokad sparris med hollandaisesås

Tutti frutti-glass

Ostar med persikokompott

Kaffe


Se video om Kammarherrens kalas

30 s. video