På Slottskrogen bjuder vi på en fyra rätters middagsmeny som varierar varje månad. Man kan lätt skapa en längre helhet av middagen genom att välja till mellanrätter som planerats för menyn.


Middag

 

Menu Signature

Abborre från Finby, granskott och gurka
(med inhemsk kaviar +12€)

Tomater från Svarfars gård, getost och persilja

Kyckling från Niittylintu gård, rågfriterad blomkål och hollandaisesås smaksatt med sechuanpeppar

Hallon, körvel och qvinoa

 

 52€

 

Menu Degustation

Tartar av oxe från Koskis gård, olivolja och fermenterade vinbär

Tomater från Svarfars gård, getost och persilja

Pocherad gös från Snappertuna, grillat smör och rökt potatis

Kyckling från Niittylintu gård, rågfriterad blomkål och hollandaisesås smaksatt med sechuanpeppar

Hallon, körvel och qvinoa

Tonkabönor, körsbär och mjölkchoklad

 

69€

 

Menu Signature Vegan

Tomater från Svarfars gård, getost och persilja

Rostad nykål, stekta shitakesvamp, grillad grönkålsolja och rökt potatis

Honungsrova, rågfriterad blomkål och vegansk hollandaisesås

Hallon, körvel och qvinoa

 

52€

 

Dessutom serveras kvällstid en lounge-meny för de som har mer skyndsamt och/eller är småhungriga.

Lounge meny


Dagens sallad


18€


Smått saltigt
Krogens egna lufttorkade skinka, marinerad vitlök, Hö-ost och knäckebröd

17€

 
Urval av nordiska ostar

13€

 

Gäddwallenberg och mandelpotatispuré



24€

 

  Förändringar kan förekomma

 

Lunch

Slottskrogen bjuder på en tre rätters sommarlunch, från måndag till fredag 24.6-9.8 mellan 12:00 och 15:00.


I menyn på tre rätter ingår förrätt, huvudrätt och efterrätt.
I samband med lunchen finns alltid drycker att få som vår sommelier valt ut, skilt för var portion.

Vår lunchmeny är huvudsakligen uppbyggd av lokala råvaror och kan tillagas även i vegetarisk version.

Förrätt 10 €

Dagens sallad

eller

Vårkål, sikrom och gräddfil

eller

Ankrillette, rabarberchuteny och rostad brioche

 

Huvudrätt 20 €

Rostad nypotatis från Bålaby, getostskum och rädisor

eller

Gäddwallenberg, mandelpotatispuré och ramslöksolja

eller

Tartar av hereford från Koskis Gård, fermenterad morot och Bålabys nypotatis

 

Efterrätt 5 €

En bit inhemsk ost och fänkålssylt

eller

Yoghurtmousse, bovete och lakrits

eller

Jordgubbsgalss, jordgubbar och mandelkaka

Tre rätter 33€

 

  Förändringar kan förekomma

 

 

Ruokafilosofiamme rakentuu ylpeydelle ainutlaatuisista raaka-aineista. Keskellä maaseutua se on oikeasti mahdollista!