På Svartå Slottskrog blir du serverad
konst och känsla
Maten är noggrannt uttänkt och tillredd med stor passion.
Varje portion är ett synsätt på livet, en njutning och ett sätt att uttrycka sig.
Kökets takt är dynamisk och man förivrar sig emellanåt av ren glädje
för jobbet, men tillika tar varje anställd sig och sitt jobb på allvar.
Mat är för oss ett starkt sätt att väcka känslor. Vi vill gott.
Var så goda!
Menyn varierar enligt säsong och råvaror.
***EVENEMANGSMENYER LÄNGRE NER PÅ SIDAN***
SIGNATURE
Abborre och purjolök
Rom av siklöja, jordärtskocka och dill
Inhemskt lamm, palsternacka och fermenterad vitlök
Röda vinbär, pekan och citrontimjan
56 €
DÉGUSTATION
Abborre och purjolök
Rom av siklöja, jordärtskocka och dill
Inhemsk hjort, svamp och granskott
Inhemskt lamm, palsternacka och fermenterad vitlök
Peltola Blue ”Mille Feuille” och päron
Röda vinbär, pekan och citrontimjan
69 €
SIGNATURE VEGETARIAN
Rödbeta och purjolök
Caviart, jordärtskocka och dill
Glaserad seitan, palsternacka och fermenterad vitlök
Röda vinbär, pekan och citrontimjan
56 €
LOUNGEMENY
Sortiment av inhemska ostar
12€
Dagens soppa
16€
Dagens fisk
20€
Vi förbehåller oss rätten till ändringar.
Vi uppmärksammar alla på förhand meddelade specialdieter utan extra kostnad.
Specialdieter meddelade på plats i restaurangen 15 €/person.
EVENEMANGSMENYER 2023
* * *
**WINEMAKER'S DINNER 1.4.2023**
Socker-saltad abborre, äppelrelish, dill och gurkkaviar
Skalsdjursmousseline, rostad fänkål, Beurre blanc och marinerad fänkål
Glaserad grisfilé, jordärtskocka, brynt timjansmör och svartvinbärssås
Vaniljbavaroise, karamelliserat päron och älggräs
86 € / person
***
** VALBORGSAFTON 30.4 **
Gravad abborre, akvavit och gräddfilskaviar
Röstipotatis, potatisskum och löjrom
Inhemskt lamm, bräserad kål, brynt timjansmör och vinsås
”Tutti frutti” och munk
56 € / person
Som komplement till menyn rekommenderas:
Beignet med gruyèreost, krispig selleri och rostad lökbuljong + 8€
Havtornssorbet och mjöd + 5€
** FÖRSTA MAJ **
Bröd: Krogens surdegsbröd, maltbröd och fröbröd
Vispat smör, örtfärskost, smörgåspickels
Cruditésallad
Tomatsallad och pepparrotskräm
Marinerad nykål
Grönsallad
Caesarsallad
Rökt mörtmousse
Gubbröra
Rökt forell
Glasmästarsill
Enbärssill
Fiskrom
Picklad rödlök
Smetana
Pepparstek
West gård kallrökt Black Angus
Spansk fritata
Skagen rieska
Rökt vilt och äpple på rågknapp
Peltola blue, päronchutney och frökrisp
Struvor
Munk
Drycker
Kaffe/te
Saft
Smoothie
Mjöd
45 € / person
***
** MORSDAG 14.5. **
Skaldjurs – forellconfit, nässlor och gräddfils - äppelsås
Glaserad inhemskt lamm, citrontimjan-Hollandaise och nykål
Dessert- och tårtbuffé
56 € / person
Vegetarisk meny
Rostad jordärtskocka, nässlor, gräddfils-äppelsås
Glaserad tempeterrin, citrontimjan-Hollandaise och nykål
Dessert- och tårtbuffet
56 € / person
***
** POP-UP-POTATIS 23 - 25.6 **
Potatisrösti, gräddfil och rom
Potatisskum, marinerad potatis och torkad äggula
Nypotatis
Rökt abborre, rostad dillgrädde och brynt smör
Fylld potatiskrokett, grillad oxe och Bearnaise sås
Tartalette på potatisskal, smetana bavaroise och citrontimjan kaviar
Potatischurros, flädersorbet och jordgubbar
69 € / person