Den mycket omtyckta Slottskrogen i Svartå Slotts park, utvidgas med en unik festpaviljong. Tack vare utvidgningen, som blir klar under våren 2017, kan den historiska restaurang Slottskrogen betjäna växande bröllops-, fest- och konferens sällskap i framtiden.

Det efterlängtade expansionsprojektet har planeras i gott samarbete med Museiverket och Raseborgs Byggnadstillsynsverk. NTM-centralen stöder Paviljongprojektet med 200.000 euro och målet med projektet är att växa samt utveckla regionen Raseborg.

”Det är av stor betydelse att Svartå Slott investerar och bygger ut. Det stärker Svartå och hela Raseborg. Privata satsningar är livsviktiga för att staden ska utvecklas. Det är också viktigt att staden hittar en bra lösning på skol- och dagvårdsfrågan i Svartå. Ju fortare detta sker, desto bättre.”
– stadsdirektör Tom Simola

Bröllop, fester samt konferensser är en viktig del av den värdefullt historiska platsens verksamhet året runt. Svartå Slotts ledning och personal vill kunna uppfylla kundernas och speciellt större festsällskaps önskemål. Hittills har restaurang Slottskrogen, före detta vagnsstallet, haft kapacitet att ta emot grupper på under 100 gäster. I den nya paviljongen finns det möjlighet att ordna tillställningar för upp till 130 gäster och konferensser för ca. 100 gäster. I den gamla krogen finns plats för ytterligare 90 personer. I samband med projektet kommer den nygotiska byggnaden att försiktigt moderniseras med respekt för den unika atmosfären.

’’Projektet är regionalt betydelsefullt då det skapar arbetsplatser och hjälper till att hålla Raseborgs region livskraftig i utmanande ekonomiska tider.’’
’’Paviljongen kommer att binda samman Slottskrogens omväxlande arkitektur samt öka dess funktionalitet och trivsel’’
’’Tilläggsbyggnaden kommer att byggas intill den gamla vagnboden där den gamla terassen funnits. Paviljongens klassiska element är planerade att leva i harmoni med den nygotiska stallbyggnaden.’’
– arkitekt Filip Linder

Projektet kommer att framskrida i två delar. Själva Paviljongen byggs på hösten 2016. Samtidigt som Svartå Slott traditionellt stängs inför jul, påbörjas förändringsarbetet i köket och i restaurangens utrymmen. Den förnyade restaurang Slottskrogen samt Paviljongen öppnar sina dörrar våren 2017. Själva hotellet håller öppet under renoveringen och har möjlighet att ta emot mindre, högst 20 personers konferensgrupper. För restaurangverksamheten under renoveringen ansvarar Svartå Slotts Kulinariska Akademi.

Tilläggsinformation:
Svartå Slott, tfn. 01936231 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Filip Linder, tfn. 0504661887 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Christine Linder, tfn. 0504923145 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Se bilder från projektet