Asiakkaiden rakastama Mustion Linna laajenee Suomessa harvinaisella juhlapaviljongilla. Keväällä 2017
valmistuvan laajennustyön ansiosta Mustion tunnelmallinen ravintola Linnankrouvi pystyy palvelemaan
kasvavia hää-, juhla- ja koulutus seurueita.

Toivottu laajennusprojekti on suunniteltu hyvässä yhteistyössä Museoviraston ja Raaseporin Rakennusvalvonnan kanssa. ELY-keskus tukee Paviljonki –projektia 200.000 eurolla ja tavoitteena on Raaseporin seudun kehittäminen ja kasvu projektin kautta.

”Mustion Linnan laajennus on iso ja tärkeä asia Mustiolle ja koko Raaseporille. Yksityiset investoinnit ovat elintärkeitä, jotta kaupunki kehittyy. Mustion kannalta on myös ensiarvoisen tärkeää, että kaupunki löytää hyvän koulu- ja päiväkotiratkaisun Mustion osalta. Mitä nopeammin tämä asia ratkaistaan, sen parempi kaikille osapuolille.”
- kaupunginjohtaja Tom Simola

Häät, juhlat ja konferenssit ovat tärkeä osa historiallisesti arvokkaan kohteen ympärivuotista toimintaa. Mustion Linnan johdolle ja henkilökunnalle on tärkeää pystyä vastaamaan asiakkaiden - ja erityisesti suurempien juhlaseurueiden - toiveisiin. Tähän saakka ravintola Linnankrouvi, entinen vaunuvaja, on voinut ottaa vastaan alle 100 hengen ryhmävarauksia. Uudessa Paviljongissa juhliin mahtuu 130 vierasta, kokouksiin noin 100, ja vanhaan ravintolarakennukseen 90 henkilöä. Projektin yhteydessä ravintola Linnakrouvia modernisoidaan hellävaroen ja uusgoottilaisen rakennuksen ainutlaatuista tunnelmaa kunnioittaen.

"Projekti on alueellisesti merkittävä siksi, että se luo työpaikkoja ja auttaa pitämään Raaseporin seutua elinvoimaisena haastavina taloudellisina aikoina.”
”Paviljonki tulee eheyttämään Linnankrouvin vaihtelevaa arkkitehtuuria ja lisäämään sen toimivuutta ja viihtyvyyttä.”
”Lisärakennus nousee vanhan vaunuvajan viereen ja kiinnittyy siihen vanhan terassin kohdalla. Paviljongin klassiset elementit on suunniteltu elämään sopusoinnussa uusgoottilaisten tallirakennusten kanssa.”
- arkkitehti Filip Linder

Projekti etenee kahdessa vaiheessa. Paviljonki ja sen vaatimat takatilat rakennetaan syksyllä 2016. Samaan aikaan, kun Mustion Linna perinteisesti jouluksi suljetaan, käynnistyvät keittiön ja ravintolan tilojen muutostyöt. Uudistettu ravintola Linnankrouvi ja Paviljonki avaavat ovensa keväällä 2017. Itse hotelli pysyy avoinna rakennustöiden ajan, ottaen myös vastaan pieniä, enintään 20 hengen kokousryhmiä. Tarjoiluista ravintola Linnankrouvin remontin aikana vastaa Mustion Linnan Kulinaarinen Akatemia.

Lisätietoja:
Mustion Linna, puh 01936231 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Filip Linder, puh 0504661887 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Toimitusjohtaja Christine Linder, puh 0504923145 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Katso kuvia projektista