Rakkauden luuttulauluja

Kategoria
Tapahtumat
Päivä
20-07-2018 18:00
 
Anna Willberg ja Pentti Hildén
1500-1600-lukujen musiikkia.
 
Liput: 15€/hlö
Paikkavaraukset info€mustionlinna.fi
Maksu paikan päällä käteisellä.
 
By a fountain where I lay, o blessed be that blessed day…         
Lähteellä levätessäni; oi siunattu olkoon tuo päivä, kun auringon kimmellyksessä sain yksin kohdata armaani…..
 
Anna Villberg sopraano, Pentti Hildén renessanssiluuttu ja laulu
Shakespearen ajan englantilaisessa laululyriikassa rakkaus esittäytyy koko laajuudessaan, auvoisasta ihastuksesta intohimon kautta eron katkeraan pettymykseen ja epätoivoon. Paimenrunoudessa kesäinen luonto tarjoaa lukemattomia vertauskuvia rakkauden tunnoille sekä   maiseman missä valo ja varjot vaihtuvat
 
Anna Villbergin kaunis ja ilmeikäs sopraano on kuin luotu John Dowlandin (1563-1626) laulujen taipuisaan sävelkieleen; hänen lauluaan voi ihastella monessa eturivin lauluyhtyessä kuten Lumen Valossa ja Giardino Novossa. Hän on valmistunut Sibelius Akatemiasta ja hänen päätyönsä on klassisen laulun lehtorina Vantaan musiikkiopistossa.
 
Luuttu oli 1500 luvun varsinainen muotisoitin jota jokaisen arvonsa tuntevan herrasmiehen tuli osata soittaa. John Dowlandoli tämän soittimen todellinen mestari ja hänen kappaleitaan löytyy jopa Pietari Brahelta säilyneestä nuottikirjasta. Hänen ainutlaatuinen luuttumusiikkinsa ja luuttulaulunsa sai alunperin kitaristiksi Sibelius Akatemiassa kouluttautuneen Pentti Hildénin antautumaan luutunsoitolle ja luuttulauluille.
 
Linnassa on mahdollisuus nauttia lasi Svartå Sekt kuohuviiniä ja macaron, hinta 10€/hlö.
Varaa pöytä Linnankrouviin ja nauti menu Degustation erikoishintaan 50€/hlö (voimassa ennen tai jälkeen esityksen 20.7.2018).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tiedustelut ja varaukset: puhelin 019 36 231 tai